Recept na nejlepší guacamole

Recept na nejlepší guacamole
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    0 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    10 min

Když se řekne avokádo, převážné většině lidí se automaticky vybaví nějaký dip nebo dresing, který se z avokáda připravuje. Jedním z nejznámějších dipů je právě mexické guacamole.

Recept na nejlepší guacamole je ten, který zohledňuje všechny ingredience, které do receptu patří. Tato lahodná mexická pomazánka, chcete-li dip nebo dresing je často podávaná k masu nebo tortillám. Pokud chcete guacamole zjemnit, doporučuji přidat pár lžic zakysané smetany. Kdo má rád, přidá do guacamole nasekaný čerstvý koriandr.

Suroviny na nejlepší guacamole

  • 3 zralá avokáda
  • 2 rajčata
  • 2 šalotky nebo 1 menší červená cibule
  • 1 jalapeňo paprička
  • 1,5 lžíce limetové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • sůl podle chuti

TIP: Limetovou šťávu můžete nahradit šťávou z citronu. Jalapeňo papričku můžete použít čerstvou nebo nakládanou z nálevu.

Recept na nejlepší guacamole

  1. Avokáda podélně rozkrojte, vyjměte pecku a vyloupněte zelenou dužinu. Nahnědlou dužinu vyhoďte. Avokádo zakápněte limetovou šťávou, která pomáhá zpomalit proces zhnědnutí a rozmačkejte pomocí vidličky do požadované konzistence. Je na vás, zda budete mít guacamole rustikálnější s kousky nebo jemnou pastu.
  2. K avokádu přidejte šalotky a jalapeňo papričku nasekanou najemno a prolisovaný stroužek česneku. Rajčata si nakrájejte na kostičky a vmíchejte do směsi. Vše nakonec osolte, protože avokádo samo o sobě příliš chuťově výrazné není.
  3. Avokádo podávejte ideálně čerstvé, časem totiž hnědne. Pokud chcete zachovat guacamole zelené, musíte zajistit, aby se k němu dostalo co nejméně vzduchu. Jeho povrch tedy přikryjte potravinářskou fólií a uchovejte v lednici.

TIP: Ideální je rajčata zbavit semínek s vodovou částí rajčat a přidat do guacamole pouze kostičky ze zbylé dužiny.

Co říkáte na nejlepší recept na guacamole? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Suroviny na guacamole

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.