-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření0 min
-
Porce6
-
Celkový čas10 min
Když se řekne avokádo, převážné většině lidí se automaticky vybaví nějaký dip nebo dresing, který se z avokáda připravuje. Jedním z nejznámějších dipů je právě mexické guacamole.
Recept na nejlepší guacamole je ten, který zohledňuje všechny ingredience, které do receptu patří. Tato lahodná mexická pomazánka, chcete-li dip nebo dresing je často podávaná k masu nebo tortillám. Pokud chcete guacamole zjemnit, doporučuji přidat pár lžic zakysané smetany. Kdo má rád, přidá do guacamole nasekaný čerstvý koriandr.
Suroviny na nejlepší guacamole
- 3 zralá avokáda
- 2 rajčata
- 2 šalotky nebo 1 menší červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 1,5 lžíce limetové šťávy
- 1 stroužek česneku
- sůl podle chuti
TIP: Limetovou šťávu můžete nahradit šťávou z citronu. Jalapeňo papričku můžete použít čerstvou nebo nakládanou z nálevu.
Recept na nejlepší guacamole
- Avokáda podélně rozkrojte, vyjměte pecku a vyloupněte zelenou dužinu. Nahnědlou dužinu vyhoďte. Avokádo zakápněte limetovou šťávou, která pomáhá zpomalit proces zhnědnutí a rozmačkejte pomocí vidličky do požadované konzistence. Je na vás, zda budete mít guacamole rustikálnější s kousky nebo jemnou pastu.
- K avokádu přidejte šalotky a jalapeňo papričku nasekanou najemno a prolisovaný stroužek česneku. Rajčata si nakrájejte na kostičky a vmíchejte do směsi. Vše nakonec osolte, protože avokádo samo o sobě příliš chuťově výrazné není.
- Avokádo podávejte ideálně čerstvé, časem totiž hnědne. Pokud chcete zachovat guacamole zelené, musíte zajistit, aby se k němu dostalo co nejméně vzduchu. Jeho povrch tedy přikryjte potravinářskou fólií a uchovejte v lednici.
TIP: Ideální je rajčata zbavit semínek s vodovou částí rajčat a přidat do guacamole pouze kostičky ze zbylé dužiny.
Co říkáte na nejlepší recept na guacamole? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Suroviny na guacamole
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review